Három kedves leporelló karácsonyra

Közhely, de a könyv tényleg szuper ajándék. Még a legkisebbeknek is. Mi minden alkalomra meglepjük a kisfiunkat egy-egy új kötettel – persze kap mellé játékot is. 🙂

Természetesen már egészen apró gyerekeknek választhatunk lapozgatni- és olvasnivalót – bármilyen apropóból, például karácsonyra is. Mint minden vélemény, ez is szubjektív, de a következő három leporellót bátran merem ajánlani, elsősorban (de persze nem kizárólag) a másfél-két éves korosztálynak.

Ajándékötletek a legkisebbeknek

  1. Petőfi Sándor: Anyám tyúkja. Azt hiszem, ezt minden felnőtt ismeri az iskolából. Klasszikus. Bolondos. Fülbemászó. S mindenekelőtt egyszerű, könnyen követhető, értelmezhető.
  2. Móricz Zsigmond: Iciri-piciri. Aprócska történet nagy hepienddel. Végtelenül kedves versike, nyelvi leleményessége pedig külön említést érdemel. A szöveg rövid, ennyit talán még a legtürelmetlenebb gyerekek is meghallgatnak.
  3. Csukás István: Sün Balázs. Szintén népszerű gyermekirodalmi alkotás, nem véletlenül. A legkisebb süntestvér története a kicsivé váló házikóval, rímekbe szedve, mesterien megkomponálva. Bájos és játékos.