Miről mesélek mostanában?

Négyéves a kisfiam, és habár időhiány miatt kevesebb írás jelenik meg mostanában a blogon, azért töretlenül mesélek neki – csak ezekből a történetekből kevesebbet van időm megírni. Miről meséltem mostanában? Természetesen leggyakrabban arról, amit a kisfiam kért.

Például Babber lovagról. A kedves, három év körüli kisfiú még mindig sűrűn felbukkan, és meglepően hasonló kalandokban van része, mint a gyermekemnek. Vagy ez nem is annyira meglepő? 🙂 Továbbra is találok ki történeteket járművekről, néha pedig állatok szerepelnek a kívánságlistán.

A legfontosabb kikötés azonban az a kisfiam részéről, hogy új legyen a mese, mégpedig minden egyes nap. Így minden este töröm a fejem, és rögtönzök. A történeteket most már gyakran együtt alakítjuk. Sokszor visszadobom a labdát, és kérdezek. Miről meséljek? És mit csináljon? Mind többször előfordul, hogy a fiam menet közben „megrendeli”, mi legyen a következő lépése a főszereplőnek – én pedig igyekszem követni az általa kijelölt utat.

Úgy tapasztalom, egyre fontosabb számára a sztori, illetve az újdonság ereje, az ismeretlen cselekmény, a várakozás izgalma. S neki is vannak ötletei, amelyeket megoszt velem, én pedig beépítem ezeket az éppen aktuális mesébe.

Így formáljuk közösen a történeteket, trenírozva a fantáziánkat. Közben pedig remekül szórakozunk. 🙂