Ünnepi hangulat Pettsonékkal

Ha karácsonyra készülve keresünk gyermekünknek valami szívet melengető olvasmányt, akkor a Pettson karácsonya remek választás. (Különösen akkor, ha a gyermekünk egyébként is szereti a fura öreg és a beszélő kandúr történetét. De ha még egy kötetet sem olvastunk a sorozatból, akkor sem lőhetünk mellé ezzel a könyvvel, sőt minden valószínűség szerint továbbiakat is kezünkbe veszünk majd. Vigyázat, függőséget okoz! :-))

Emberi, szerethető, mégsem csöpögős történet

A sztori szerint Pettson és Findusz karácsonyra készülnek, ám az öreget baleset éri szenteste előtt; a lába megsérül. Így nem tud elmenni a boltba, nem tudnak karácsonyfát állítani, és – bár ennivalójuk éppen van – Findusz teljesen kétségbeesik, milyen ünnepük lesz így. Aztán mégis csodálatos karácsonyuk kerekedik, köszönhetően annak a fantasztikus közösségnek, amelynek Pettson és Findusz is tagja. A történet vége kedves, valóban megható, ugyanakkor mégsem csöpög a sziruptól. Elegánsan, ugyanakkor egyértelműen mutatja meg az ünnep lényegét.

A kötet karácsonyi ajándéknak, de adventi ráhangoló olvasmánynak is tökéletes. Lapjairól ugyanaz a humor köszön vissza, amelyiket már megszokhattuk Sven Nordquist sorozatában. A bájos rajzok millió apró részlettel bilincselik le a tekintetünket, szinte külön életet élnek. A történet végtelenül kedves, emberi és egyszerűségében is szép, s ami a legfontosabb, tényleg igazi karácsonyi hangulatba hozza az olvasót. Még azt a felnőttet is, akinek talán már tele van a hócipője az év végi hajrával, és azt hitte önmagáról, hogy csak túlélni szeretné a karácsonyt…