Taknyos Traktor és társai

A Garázs bagázs tagjai közül többen parkolnak a könyvespolcunkon – és szerencsére nem csak parkolnak, hanem időnként a kezünkbe is kerülnek. Először Turbó Brúnó, a versenyautó gurult be, majd Taknyos Traktor érkezett, végül Henger Henrik, az óvodakerülő úthenger. De van rá esély, hogy nem ő volt az utolsó… 🙂

Egy könyvesboltban vettem észre ezt a sorozatot. Beleolvasva mókásnak (erről már az említett nevek is árulkodnak) és jól megírtnak tűnt a szöveg, a rajzok jópofák, a garázs lakóinak pedig karakteres személyiségük van. Járműrajongó kisfiúval megért egy próbát, és sikert aratott.

A történetek közepesen hosszúak, nem mellőzik a tanulságot, de szerencsére cseppet sem szájbarágósak. Amit fel tudok róni a sorozatnak, az az, hogy egy-egy kötet mindössze egyetlen mesét tartalmaz. Így viszont a könyvek karcsúak, nem túl nagyok és viszonylag könnyűek, így ez a széria jár velünk orvoshoz. 🙂 Mivel a dokinál rendszerint várni kell, a táskámba szoktam csúsztatni egy könyvecskét, hogy ne legyen olyan unalmas a várakozás. A méret miatt általában a Garázs bagázs valamelyik részét szoktam választani, mert nem lesz tőle túl nehéz a táskám, ennek ellenére nem csupán öt percig tart felolvasni, hanem azért kicsit tovább, tíz-tizenöt percet eltöltünk vele. Ha a végére értünk, akkor általában elölről kezdjük, a kisfiam nem unja meg.

M. Kácsor Zoltán vidám mesekönyvsorozatát Szigeti András illusztrálta, s a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg. Eddig nyolc kötet alkotja a szériát, mindegyiknek egy-egy jármű, illetve munkagép a címadó főszereplője. Habár a téma miatt a Garázs bagázs elsősorban a kisfiúk körében arathat sikert, azért vagány kislányoknál is befutó lehet!