5+1 gyerekkönyv a karácsonyfa alá

Minden ajándékot beszereztetek karácsonyra? Vagy hiányzik még valami? Nálunk mindig van néhány kötet is a karácsonyfa alatt, hiszen az ünnep remek alkalom arra, hogy szuper kiadványokkal gyarapítsuk a házi könyvtárunkat.

Ha még jól jönne egy-két könyv a fa alá, hadd ajánljak néhányat az utóbbi időben általunk olvasottak közül, elsősorban az óvodás-kisiskolás korosztálynak.

A válogatás természetesen – mint minden válogatás – szubjektív, de mi ezeket a köteteket nagyon szerettük az elmúlt esztendőben.

  • Jeney Zoltán: Rév Fülöp. Elegáns és egyedi borító, fantasztikus nyelvi humor, izgalmas sztori, elgondolkodtató mese. A könyvet elsősorban a kisiskolás korosztálynak ajánlom, és nem feltétlenül önálló olvasásra.
  • Mi micsoda Olvasó. A Babilon Kiadó kisiskolásoknak szánt sorozata viszont éppen kezdő olvasóknak való, önálló próbálkozásra. Kevés, de tartalmas szöveg, nagyobb betűméret, szellősebb térköz és a korosztályt érdeklő témák széles tárháza.
  • Ellis Kaut: Pumukli és Eder mester. Szülőknek nosztalgiát, nagyobb óvodás és kisiskolás gyerekeknek remek szórakozást és sok kuncogást hozhatnak a vörös hajú kobold kalandjai. A szépen illusztrált könyv mutatós ajándék lehet a fa alatt.
  • Tarr Ferenc: Harmónia, a zenék birodalma. Az egyik legszebb és leghasznosabb gyerekkönyv volt, amit 2022-ben közösen olvastunk a fiammal. A gyönyörű kivitelű kötethez zenei illusztrációk sora hallgatható meg a kiadó honlapján.
  • Erich Kästner: A repülő osztály. A karácsonyi időszakban játszódó történetnek szép hátteret ad a közelgő ünnep és a rengeteg hó. De nem emiatt ajánlom: fontos és – meglepő módon – ma is aktuális iskolai problémák sorát boncolgatja a szerző.
  • +1: Saját mesekönyvemet ajánlom a 2-5 éves korosztálynak, valamint a betűkkel ismerkedő elsősöknek. A kíváncsi kiscica felfedezi a világot továbbra is megrendelhető a honlapon, ráadásul változatlan áron. Ha szeretnéd a karácsonyfa alá tenni, kérlek, rendeld meg december 15-ig, hogy biztosan odaérjen.