6 könyv az iskolakezdésre

6 könyv iskolakezdésre

Szeptembertől iskolás lesz a fiam. Kíváncsian és lelkesen várja (még nem tudja, mivel jár…), ugyanakkor érzek egy kis szorongást is benne (mert még nem tudja, mivel jár…). Az ismeretlentől mindenki tart.

Mint mindig, ezúttal is igyekszem könnyebbé tenni a dolgát azzal, hogy minél több információt adok át neki. Válaszolok a kérdéseire, elmesélem, hogyan zajlik egy iskolai nap, mi az, hogy órarend, és milyen volt, amikor én iskolába jártam. És természetesen most már iskolai témájú könyveket is olvasunk – az ismerkedés eme módja sokat segített akkor is, amikor az óvodakezdésre készültünk.

Rengeteg olyan gyerekkönyv született az utóbbi évtizedekben, amelyik az iskoláról szól: ismeretterjesztők és mesekötetek egyaránt. Összeszedtem az éppen itthon lévő, iskolakezdéssel (is) foglalkozó könyveket; található közöttük könyvtári és saját, régi és új. Gyanítom, mindet elolvassuk legalább egyszer szeptemberig. 🙂 A következő hetekben bővebben is írok róluk, most íme egy rövid áttekintés (ábécérendben), mely kötetekkel készülünk mi az iskolakezdésre.

  1. Iskolás leszek (Scolar Kiadó Mit? Miért? Hogyan? sorozata)
  2. Janikovszky Éva: Már iskolás vagyok
  3. Kormos István: Vackor az első bében
  4. Nagy iskoláskönyvem (szerző: Izmindi Katalin)
  5. Szepes Mária: Pöttyös Panni naplója
  6. Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam?