Adventi kaland karácsonyra

Az adventi naptár nálunk idén is mesét rejtett, A hólabda-küldetés folytatásai kerültek elő nap mint nap a kis zsebekből. Sőt kerülnek elő még most is, hiszen nem értünk a végére, még két kis epizód vár ránk december 23-án és 24-én.

A kisfiam idén is nagyon szerette ezt a mókát – akárcsak tavaly –, és én is. Jó volt írni, jó volt egy kedves és – reményeim szerint – izgalmas kis karácsonyi történetet kerekíteni és látni minden nap a fogadtatást. Ugyanakkor megoldotta azt a dilemmánkat is, hogy ne minden nap valami édességet, illetve újabb játékot kapjon a gyermekünk. (Édességből bőven talált a Mikulás-csomagokban, valószínűleg még tavasszal is lesz belőle, s azt sem szerettük volna, hogy karácsonyra megszokottá váljon, hogy új játékot kap… mütyürből amúgy is akad bőven, mint minden gyerekszobában.)

A hólabda-küldetéssel kívánok kellemes ünnepeket mindenkinek! Huszonnégy helyett ezúttal öt részre tagoltam a történetet, mától olvasható az első, és – terveim szerint –karácsony utolsó napján a befejezés. A blogon szokásosnál kivételesen hosszabb lesz egy-egy epizód, de egyrészt szerettem volna, ha nem csúszunk karácsony utánra a karácsonyi történettel (így még éppen beleférünk az ünnepbe), másrészt túlságosan apró darabokra sem akartam szabdalni napi több folytatással. 🙂 (Persze elkezdhettem volna hamarabb is publikálni, de bevallom, az utóbbi napokban egyszerűen nem maradt rá időm.)

Kellemes készülődést és meghitt, mesés karácsonyt kívánok mindenkinek!