Mielőtt az új esztendőbe lépünk…

Megint elszaladt egy esztendő, odakint durrognak a tűzijátékok, én pedig ismét összegzést írok a mögöttünk hagyott tizenkét hónapról. 🙂 Idén – a korábbiakhoz képest – sok klasszikus, valamint néhány modern olvasmányt ajánlottam Nektek és főleg a tíz év körüli korosztálynak. Olvashattatok – két részletben – mesét a pók csodálatosan kidolgozott, majd szétrombolt hálójáról, s az adventi történetünk sem maradt el: ebben az évben egy iskolát váltó kislány volt a főszereplő.

Huszonhárom új bejegyzés került az Olvass mesét! blogra 2023-ban – ez a huszonnegyedik írás. 🙂 Zöme könyv- és olvasmányajánló, és összesen hét posztban jelent meg mese, illetve meserészlet.

Szépen fogyott a 2021-ben napvilágot látott, A kíváncsi kiscica kalandjai című kötetem – a példányok háromnegyede már gazdára talált, így aki még szeretne belőle, annak jövőre mindenképpen érdemes lesz megrendelnie, nehogy hoppon maradjon. 🙂

S hogy melyek voltak 2023-ban a kedvenc könyveink? Némi fejtörést okozott a toplista összeállítása, de végül sikerült.

  1. Fekete István: A koppányi aga testamentuma. Ez volt az a könyv, amelyik végén a fiam sajnálta, hogy nem olvashatjuk tovább – ez mindent elárul a sikerről.
  2. Nógrádi Gábor: Gyerekrablás a Palánk utcában. Retró nyomozás, mely – úgy tűnik – harminc év után is lebilincseli a kiskamaszokat.
  3. Mándy Iván: Csutak színre lép. A lassú kezdés után tömény izgalom és csodásan plasztikus karakterek kavalkádja évtizedekkel ezelőtti környezetben.
  4. Kertész Erzsi: Panthera – A hógömb fogságában. Hegymászás és ifjúsági krimi fordulatai egy ízig-vérig mai könyvben.
  5. Szabó Magda: Sziget-kék. A nehézkesebb kezdés után itt sem unatkoztunk, sőt alig tudtuk letenni a kötetet egy-egy fejezet végén.

Köszönöm, hogy velem tartottatok 2023-ban, olvassátok az Olvass mesét! blogot 2024-ben is. Boldog, mesés új esztendőt kívánok mindannyiunknak! 🙂