2022-es kedvenceink

Megint elszaladt egy esztendő, és szerencsére 2022-ben is sok remek könyvet olvastunk a fiammal. Ő most már önállóan is kézbe veszi a könyveket, jelenleg a Rumini második részét gyűri, az elsőt még nyáron olvasta. Böngészett képregényeket, és több más kötet mellett néhány Geronimo Stilton-kalandot is „elfogyasztott”. Ennek ellenére a közös esti felolvasások sem maradhattak el, és néhány közös kedvencet is találtunk.

Íme, néhány közös favoritunk az elmúlt évből – a válogatás, mint mindig, természetesen ezúttal is szubjektív.

  1. Jeney Zoltán: Rév Fülöp. Mindketten imádtuk, egyszerre vicces, okos és nagyon szórakoztató történet. Ráadásul szép is, mármint a kötet.
  2. Tarr Ferenc: Harmónia, a zenék birodalma. Lényegében a fenti pontnál említett erények itt is megvannak: szép, szórakoztató és játszva tanító könyv.
  3. Berg Judit: Két kis dínó Artúr király udvarában. A népszerű sorozat többéves szünet után új kötettel bővült, ennek örömére a régieket is újra elővettük.
  4. Erich Kästner: A repülő osztály. Egy régi klasszikus csodálatosan megírt karakterekkel és meglepően modern üzenetekkel.
  5. Ellis Kaut: Pumukli és Eder mester. Még egy kedves, régi történet. Szülőknek nosztalgia, gyerekeknek mulatságos események sorozata.

2022-ben sajnos sokkal kevesebb mesét írtam, mint az elmúlt években, ezt észre is vehették a blog látogatói. Ötleteim mindig vannak, ezúttal idő nem jutott rá más elfoglaltságaim és a munkám mellett. Remélem, jövőre több időt tudok erre szakítani, és új meséket tehetek közzé az oldalon.

Mindenkinek boldog, sikeres és mesés új esztendőt kívánok! Tartsatok velem 2023-ban is!