Kedvenc olvasmányaink 2021-ben

Szuper meseregényeket olvastunk 2021-ben, néhányat többször is, mert akkora sikert arattak, hogy a fiam újra kérte. Szerencsére ezek olyan könyvek voltak, amelyeket én is szívesen felolvastam több alkalommal. Nem volt egyszerű az idei merítésből összeválogatni és rangsorolni a legnagyobb kedvenceket, de nem bánom: ez azt jelenti, hogy sok remek kötet került a kezünkbe.

A meseregényeket hosszuk és bonyolultságuk miatt még én olvastam/olvasom fel, de legnagyobb idei favoritjával már önállóan is megpróbálkozott a gyermekem. 🙂

Nos, nézzük, melyik volt az öt legnagyobb kedvenc 2021-ben!

5. Fa Nándor: Kalandjaim a Föld körül. Nem regény, nem útleírás, viszont izgalmas, szórakoztató, és sokat tanulhatunk belőle. A fiamnak nagyon tetszett ez a könyv, többször is felolvastam neki.

4. Kertész Erzsi: Mindig másnap. Igazi modern meseregény. Egyszerre vicces a gyerekeknek és a kellően gyermeklelkű felnőtteknek is. Fordulatos, vidám, ugyancsak többször „olvasós”.

3. Marék Veronika, Tarbay Ede, Urbán Gyula: Centi és a Csicseri bolt. Szerethető, retró meseregény három remek szerző tollából, fiam egyik kedvence volt az elmúlt esztendőben. Többször is elolvastuk.

2. Sempé–Goscinny: A kis Nicolas nyaral és Nicolas-nak gondjai vannak. Nicolas és cimborái jöttek, láttak és győztek. (Meg persze játszottak, sírtak, veszekedtek, rendetlenkedtek…) A fiam imádta, többször is újraolvastuk.

1. Varga Bálint: Zsé meg a haverok. Az abszolút favorit 2021-ben. Ugyancsak többször olvastuk, sőt ennek a könyvnek egyedül is nekiveselkedett a fiam. Hiányolta a folytatást is. Mindketten rajongtunk érte.

Kíváncsian várjuk a következő esztendőt, reméljük, hasonlóan remek olvasmányélményekben lehet részünk!