Igazi nyári olvasmányok alsósoknak

Mondhatnám, hogy a nyár kellős közepén járunk, de az igazság az, hogy már a kétharmada eltelt. Nem is eltelt, elszaladt. A boltokban megjelentek a közelgő szeptemberi tanévkezdést jelző termékek, a nappalok jól érzékelhetően rövidebbek, mint egy hónapja voltak, és már megszoktuk a görögdinnyét meg a fagyit…

Viszont még nincs késő ahhoz, hogy néhány igazi nyári hangulatú könyvet felolvassunk vagy már önállóan olvasó kisiskolásunk kezébe adjunk! Íme, egy teljesen szubjektív ajánló a 6-10 év közötti korosztálynak!

  • Varga Bálint: Zsé meg a haverok. Nem véletlen, hogy ez jutott először eszembe. Tökéletes és fergeteges nyári olvasmány alsósoknak! Önállóan vagy felolvasva. Ha ez utóbbi, mi sem fogunk unatkozni!
  • Fa Nándor: Kalandjaim a föld körül. Izgalmas utazás óceánokon át vitorláshajóval. Akár van lehetőségünk idén nyaralni, akár nincs, remek választás ez a kalandokban és érdekes háttérinformációkban bővelkedő kötet.
  • Kovács Attila: Micsoda költözés! Fordulatos, izgalmas, nyomozós könyv kisiskolás szereplőkkel kisiskolás olvasóknak – de idősebbek is bátran elkezdhetik, garantáltan jól szórakoznak majd!
  • Sempé–Goscinny: A kis Nicolas nyaral. A francia kisfiú két nyarát követhetjük végig e könyvben, először a szüleivel üdül az óceánparton, majd nyári táborba megy. Rengeteg vidámság, poén és remek, olvasmányos stílus jellemzi.
  • Berg Judit: Lengemesék. A sorozat egy-egy évszakot felölelő kötetei közül természetesen a második részt, a Nádtengeri nyár címűt ajánlom most, de ha teljességre vágyunk, akár az egész szériát elolvashatjuk.
  • Ráadásként Berg Judittól A két kis dínó-sorozat, mivel most ismét a két időutazó minidínó kalandjait olvassuk. A sorozat nemrég bővült újabb kötettel, jelenleg még Amerikát fedezzük fel, de hamarosan elérkezünk a legfrissebb könyvhöz.